Vacature Service Manager - Oranje Furniture Care

Service Manager

Wat ga je doen?

Gedurende jouw werkdag ben jij de spin in ons web en staan onze consumenten, winkels en fabrikanten centraal, waarbij je samen met ons team continu streeft naar de allerbeste service en klanttevredenheid. Je stuurt onze teamleiders aan en bent verantwoordelijk voor de ruim 50 medewerkers van de afdeling Customer Care. Je bewaakt de dashboards en zorgt dat onze KPI’s en andere klantafspraken behaald worden Je bent een echte people manager; je geeft coaching en sturing waar nodig en zorgt voor een uitstekende teambuilding tussen alle afdelingen en medewerkers. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor contacten met de service-afdelingen van onze Key- en large accounts (winkels, fabrikanten en formules) en de volledige klantreis, zodat ons streven van de beste servicepartner en klantbeleving 9.0 gerealiseerd wordt.

Waar beschik je over?

Dit krijg je bij ons

Oranje Furniture Care

Oranje Furniture Care is producent én servicepartner voor de meubelbranche.
Wij produceren hoogwaardige verzorgings- en reparatieproducten voor meubelen. Daarnaast faciliteren wij retailers met serviceprogramma’s omtrent vlekken en constructie. We werken samen met bijna alle meubelzaken in Nederland en zijn actief in België, Duitsland, Luxemburg en Frankrijk.

Werken bij Oranje Furniture Care betekent werken binnen een toonaangevende organisatie waar onze mensen centraal staan. Oranje is groot, maar wel persoonlijk. Samen werken we elke dag aan onze missie: de beste servicepartner voor de meubelbranche zijn. Topservice leveren is voor ons namelijk ook topsport. Daarom vinden wij ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling enorm belangrijk.

Interesse? Leuk!

Solliciteer dan snel en eenvoudig via het formulier hieronder

Opmerking voor werving-, detachering- en selectiebureaus
We begrijpen dat je voor deze interessante vacature ook kandidaten wilt zoeken of ze zelfs al beschikbaar hebt, maar we zoeken onze nieuwe collega’s liever zelf.